Health

5 factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van lipfillers om allergische reacties te voorkomen

Dus je hebt besloten om deel te nemen aan de trend om lipfillers te krijgen. Even opwindend als zenuwslopend. Het laatste wat je wilt is een allergische reactie die je achterlaat met gezwollen in plaats van dikke, mooie lippen. Maar hoe weet je van tevoren dat de lipfiller die je gaat krijgen veilig en allergeenvrij is? Dit artikel gaat de thee morsen op de top 5 factoren die u moet weten voordat u lipfillers kiest.

Medische geschiedenis is de redder om allergieën voor lipvullers te voorkomen

Als u heeft besloten om lipfillers te krijgen, moet u eerst een diepgaand overleg met uw arts hebben. Zoals we altijd leren, is eerlijkheid het beste beleid. Wees dus open en eerlijk over uw medische geschiedenis, vooral eventuele allergieën.

 • Praat over eventuele allergieën voor medicijnen, met name medicijnen die worden gebruikt in fillers zoals hyaluronzuur. Sommige mensen kunnen allergische reacties op deze verbindingen hebben. Het is mogelijk dat uw arts u van tevoren moet testen.
 • Vermeld of u een voorgeschiedenis heeft van een koortslip of het herpes simplex virus. Lipfillers kunnen mogelijk een uitbraak veroorzaken, dus uw arts kan u medicijnen geven om dit voor en na uw procedure te voorkomen.
 • Bespreek of u eerdere cosmetische behandelingen zoals laserbehandeling of Botox heeft gehad en hoe uw huid reageerde.
 • Vergeet niet te vermelden welke vrij verkrijgbare of voorgeschreven medicijnen u gebruikt. Sommige kunnen het bloed verdunnen of zwelling en blauwe plekken veroorzaken. Uw arts zal u aanraden de inname te stoppen of u moet ermee doorgaan.

Wanneer u meer en diepgaande details over uw medische geschiedenis verstrekt, zal het gemakkelijk zijn om uw steenbolk op te vullen zonder u zorgen te hoeven maken over een enge allergische reactie.

Hoe meer ervaren arts, hoe minder risico

In de wereld van lipfillers is er een ongeschreven regel dat ervaring uw verdediging is tegen risico’s. Een ervaren injector is de sleutel om de wereld van uw gewenste resultaten te openen zonder ongewenste bijwerkingen.

Plan een consult om uw doelen en eventuele zorgen te bespreken met een gecertificeerde dermatoloog of plastisch chirurg. Ervaren artsen hebben een zesde zintuig als het gaat om allergieën. Hun uitgebreide blootstelling aan verschillende patiënten en gevallen geeft hen de mogelijkheid om te anticiperen op mogelijke allergenen en reacties. Deze vooruitziende blik helpt hen om uw lipverbeteringsplan aan te passen met een soepele en allergievrije reis.

Kies voor op hyaluronzuur gebaseerde fillers voor meer veiligheid

Lipfillers met hyaluronzuur zijn de veiligste keuze als het gaat om het voorkomen van allergieproblemen. Dit is een natuurlijke stof die in uw lichaam wordt aangetroffen en die uw huid volume en volheid geeft. Deze fillers zijn speciaal ontworpen om uw lichaamseigen HA na te bootsen en zijn uitzonderlijk biocompatibel. En daarom is het risico op allergische reacties bijna minder dan 20%. De meest populaire merken hyaluronzuurfillers zijn Juvederm, Restylane en Belotero. Hoewel lipfillers met hyaluronzuur misschien iets meer kosten, zijn uw veiligheid en gemoedsrust de investering waard.

Vraag naar de bron van de lipvullers

Het kennen van de ingrediënten in elke cosmetische procedure is belangrijk voor uw veiligheid en resultaten. Ga voor lipfillers die alleen door de FDA zijn goedgekeurd. Vraag uw arts specifiek naar de bron en het merk van lipvullers om mogelijke allergische reacties te voorkomen.

 • Hyaluronzuur

Hyaluronzuur (HA) is een eerste prioriteit voor lipfillers omdat het van nature in het menselijk lichaam wordt aangetroffen voor huidelasticiteit. De HA die in lipfillers wordt gebruikt, is echter afkomstig van dieren zoals hanenkammen of is synthetisch gemaakt. Vraag uw arts naar de bron van hun HA-vuller om er zeker van te zijn dat u geen allergieën op basis van dieren heeft.

 • Collageen

Collageen was een van de eerste gebruikte injecteerbare vulstoffen en is afgeleid van gezuiverd koeien- of menselijk donorweefsel. Vanwege de dierlijke bron heeft collageen een hoger risico op allergische reacties. Als u collageenvullers overweegt, raadpleeg dan uw arts over de bron en het merk als u koe-allergieën heeft.

 • Poly-L-melkzuur

Poly-L-melkzuur (PLLA) vulstoffen, zoals Sculptra, stimuleren uw lichaam om zijn eigen collageen aan te maken. PLLA is een biologisch afbreekbaar, biocompatibel synthetisch polymeer, dus het allergierisico is laag. PLLA vereist echter een reeks injecties om volume op te bouwen en de resultaten verschijnen geleidelijk.

 • CaHA

Calciumhydroxylapatiet (CaHA) vulstoffen zoals Radiesse bevatten synthetische calciumdeeltjes die de collageenproductie stimuleren. CaHA heeft ook een laag allergierisico met langdurige resultaten. Maar met CaHA kunt u zich na de injectie korte tijd klonterig voelen.

Nadat u het bronmerk en de ingrediënten van lipfillers kent, kunt u fillers vinden die uw perfecte steenbolk creëren.

Patchtesten zijn een must vóór de daadwerkelijke behandeling

De beste manier om een ​​slechte reactie van lipfillers te voorkomen, is door middel van patchtesten. Deze eenvoudige test kan vaststellen of u allergisch bent voor het lipfiller-ingrediënt voordat het in uw lippen wordt geïnjecteerd. Patch-testen omvat het aanbrengen van een kleine hoeveelheid van het lipfiller-ingrediënt op uw huid, meestal op uw arm, en het een paar dagen laten staan ​​om te zien of er een reactie optreedt. De meest voorkomende tekenen om te bepalen of u allergisch bent voor ingrediënten van lipfillers of niet.

 • Roodheid, jeuk of zwelling op de testplek van de pleister
 • Netelroos, huiduitslag of bultjes
 • Beklemming in de keel
 • Moeite met ademhalen

Als u een van deze ernstige symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Milde roodheid op de testplaats van de patch is normaal en meestal geen reden tot bezorgdheid. Als de roodheid echter buitensporig is, langer dan een dag aanhoudt, laat het dan aan uw arts weten. Ze zullen een alternatieve suggestie aanbevelen of, in het algemeen, het idee van lipvullers voor u stilleggen.

Opsommen

Als het gaat om lipfillers, is de slimste zet die u voor uw lippen kunt doen, controleren op allergische reacties. Door de ingrediëntenlijst te prioriteren, merken en klinieken te onderzoeken, professionals te raadplegen, patchtests uit te voeren en mogelijke bijwerkingen te begrijpen, is al het huiswerk dat u hoeft te doen om allergische reacties te voorkomen. Voor het doen van dit huiswerk kan Medica Estetica u helpen bij het kiezen van de juiste lipfillers die bij u, uw stijl en uw comfort passen.

Check Also
Close
Back to top button

AdBlock Detected

AdBlock Detected: Please Allow Us To Show Ads